Israel’s Ramat Hanadiv Visiting Center is Buried Beneath Its Gardens

The Ramat Hanadiv Visiting Center located in Zichron Yaakov, Israel is a lovely low-lying structure that is buried underneath its own gardens. The architectural concept evolved as a way to create an entrance hall facing the gardens resulting in a design where the vegetation creeps up onto the visitor center. Earth-bermed and protected, the multi-functional space enjoys insulation from the plants and the earth, but also maintains a naturally daylit corridor in the center that pulls light into all the rooms. The visiting center was designed by Ada Karmi-Melamede Architects in collaboration with Guy Teomi and Yuval Amitzi, with the landscape architecture designed by Amir Blum. Their objective was to design a building with as minimal impact as possible to meet the goals of the nature park.

Ramat Hanadiv Visiting Center, Ada Karmi Melamede Architects, earth bermed, eco visitor center, israel, underground building,

Ramat Hanadiv is a nature park and garden in northern Israel that “plays a leading role in the management of natural and cultural resources based on sustainable interactions between man, nature and the environment.” The park started a green waste recycling program in 1994 to convert landscaping material into compost and serves as an example to gardeners and municipalities in the area. The gardens also feature a wastewater purification facility that treats its own wastewater and uses it for irrigation.

The visitor center was completed in 2008 and is located between the parking lot and the vast gardens. Serving as the gateway to the park, the center extends approximately 150 meters in a curvilinear fashion and provides facilities for a diverse group of visitors. Located inside is an auditorium, classrooms, small courtyards, an exhibition space and a small cafeteria. Bermed on both sides by earth and vegetation, the center is heavily insulated against the sun and the weather. The two inclined landscape surfaces don’t quite touch in the center and a corridor, extending the length of the building, lets in natural daylight. Three passages cross the bermed building to allow entrance into the park and the visitor center.

Ramat Hanadiv’s Visitors Pavilion was the first building in Israel to be granted standard certification for sustainable construction. Ada Karmi-Melamede Architects was awarded with the third prize in the Project of the Year Competition from Architecture of Israel Quarterly.

+ Ada Karmi-Melamede Architects

+ Ramat Hanadiv

Via Plataforma Arquitectura

Images ©Ada Karmi Melamede Architects

Source / Fuente: inhabitat.com

Author / Autor:  Bridgette Meinhold

Date / Fecha: 12/12/11

Visit our Facebook / Visite nuestro Facebook:

Visit our YouTube channel / Visite nuestro canal de YouTube:

www.youtube.com/user/Canal100SD

www.100-SD.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s