NoArq Extends Roof of NP House into the Ground to Enlarge a Home for Four in Portugal

 
NoArq renovated the NP House to expand the living space for a growing family in Northern Portugal. In order to double the available space without causing undue environmental harm, the designer opened up the existing rooms by eliminating partitions and extended the roof into the site’s western slope.
                           

Vila Nova de Famalicão, Portugal, NoArq, green design, sustainable design, eco-design, daylighting, sustainable renovation, green renovation in Portugal,

The renovation increased the home’s footprint from 262.09 to 469.11 square meters with very little disruption to the beautiful site in Vila Nova de Famalicão. A covered courtyard accessed by all of the living and sleeping areas is sandwiched between the new and old spaces; weathered Corten steel doors lead from there into the larger garden.

The extension has been reserved for three bedrooms, while the original part of the home is dedicated to living and social areas. Raised on a structural system of walls, retaining walls and reinforced concrete, the home has a clean, minimalist interior with American pine floors. Cutouts provide natural lighting throughout.

Source / Fuente: inhabitat.com

Author / Autor: 

 Date / Fecha: 14/06/13

Visit our Facebook / Visite nuestro Facebook:

Visit our YouTube channel / Visite nuestro canal de YouTube:

www.youtube.com/user/Canal100SD

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s